by
on
under ,
Permalink

Att välja en passande surfplatta

När det kommer till surfplattor finns det en hel del att välja mellan. Det kan kännas lite överväldigande när man först börjar titta på utbudet men om man bara kan säga vad det är man huvudsakligen kommer att använda den till kan man faktiskt begränsa urvalet ganska ordentligt och göra valet betydligt enklare. Här tittar vi på några vanliga användningsområden och vilka specifikationer man då bör titta på.

Titta på videor

Om ens primära användningsområde för surfplattat är att titta på videor, oavsett om detta betyder att man är på Netflix eller Youtube, är det ju till att börja med viktigt att ha en bra skärm som klarar av upp till full HD. Men annars behöver man inte någon monsterprestanda då video är något de flesta plattor kan hantera riktigt bra. För att få det mesta av upplevelsen bör man nog även överväga att skaffa ett par bra hörlurar eller högtalare man kan använda tillsammans med detta. Och då är så klart bluetooth att rekommendera.

Barns första surfplatta

Många barn gillar att leka med surfplattor och för de som inte redan visste det kan man faktiskt är designade för just barn. Känner man att det är lite mycket att lägga ut på en sådan sak kan man även hitta sätt att få ned priset något. Dessa surfplattor kommer med förinstallerad, barnvänlig programvara.

Som en jobbdator

Vill man ha en surfplatta som kan göra jobbet en arbetslaptop normalt sett skulle göra kommer man behöva förbereda sig på att betala lite extra. Man kommer inte bara vilja ha en bra skärm och snabb processor utan även en bra uppkoppling, helst 4G. En pekpenna kan också vara ett väldigt praktiskt tillbehör och möjligheten att docka ett tangentbord kan också vara bra. Men föredrar man ett bluetooth tangentbord är ju detta inte direkt ett krav .