by
on
under
Permalink

Lär dig programmera på iPad

Programmering kan verka svårt för den som inte är initierad, men saken är den att det inte är särskilt svårt att lära sig programmering idag, och det är till stor del tack vare teknisk utveckling.

ung kvinna arbetar med en ipad

Du kan nämligen lära dig programmera enbart med hjälp av din iPad (det går naturligtvis lika bra med en annan surfplatta). Det kan dock vara bra att ha några av de tillbehör som underlättar arbetet till att börja med. Ett externt tangentbord är en sådan sak – även om det inbyggda tangentbordet på en iPad fungerar bra för vanlig användning är det inte riktigt samma sak som ett ”riktigt” fysiskt tangentbord.

När du programmerar i iPad använder du dig med fördel av en app. Det finns appar utvecklade särskilt för programmering i iPads, Hopschotch till exempel. Denna app är bra för dig som vill lära dig grunderna i programmering. När du sedan känner att du börjar få koll kanske du vill gå vidare till någon avancerad app – det är bara att göra, det finns många att välja emellan!

Bli inte avskräckt när du hör ordet ”programmering” bara för att du inte riktigt förstår vad det betyder – det är det många som inte gör. Men det är inte så svårt som det låter och en väldigt bra kunskap att besitta både inom yrkesliv och internetanvändandet på fritiden. Det är behändigt att kunna programmera själv, och dessutom är det en bra egenskap att kunna sätta upp på CV:t – det är lite av kassavanans motsvarighet på många IT-betonade arbetsplatser.