by
on
under
Permalink

Laptops från Apple

Alla har vi hört talas om Apples laptop, MacBook. När vi talar om Apple kan man inte undvika att nämna den mycket kreativa och mångsidiga Steve Jobs (1955-2011) som var med och grundade Apple 1976 i Kalifornien och satte sin unika prägel på detta mycket framgångsrika företag. Apple var en pionjär inom persondatorer och många av deras produkter blev stora succéer, till exempel deras laptop Mac med sin kända Apple-logo. Deras logo blev 2013 utnämnt till världens mest värdefulla varumärke.

AppleDen första portabla datorn kom 1989. Apple hade redan insett att mjukvaran var viktig för att kunna sälja datorerna. Nyutvecklingar kom sedan på löpande band, till exempel med PowerBook, System 7 och så Mac OS år 2001. Fem år senare kom den första laptoppen med Intels mikroprocessor. Nu tillverkas MacBook Pro och MacBook Air med skärmstorlekar från 11 till 15 tum. Apples laptops har alltid varit populära för sin grafiska kapacitet och varit det givna alternativet bland formgivare och andra verksamheter med höga krav på grafik. Det senaste på området är MacBook Pro with Retina Display och med operativsystemet OS X Mavericks.

Apple är också unikt för sina märkestrogna kunder. Dessa kunder ser Apples kombination av hårdvara och mjukvara som den avgörande anledningen. En del av kunderna kan nästan kallas fanatiska. Apple kallar sina produkter för magiska och kanske det är så användare uppfattar sina laptops. Man hittar alltid nya funktioner.

Tillbehör till Apple

Det enda mindre magiska med laptops, oavsett märke, är dock livslängden på batteriet. Det blir ofta det första man får byta ut. Batteriet kam man betrakta som en förbrukningsvara, men ett nytt kan lätt beställas online.

Det är bra att ha i åtanke att man inte behöver köpa allt via Apple Store. Många andra återförsäljare kan erbjuda produkter av hög kvalitet till bra priser, och detta är särskilt fallet när garantin på din Apple-laptop har gått ut. Då kostar det ofta mer att vända sig direkt till tillverkaren.