by
on
under ,
Permalink

Bästa underhållningsapparna

smartphone_398852800

Teknologi och underhållning går ju varandra hand i hand och smartenheter öppnade upp många möjligheter för oss att bli underhållen var vi än befann oss. Här ska vi ta en titt på några appar som på ett sätt eller annat kan sägas kategoriseras som underhållning.

Det finns ju naturligtvis andra former av underhållning än de vi tar upp här, men dessa är väl de klassiska underhållningsformerna som vi tänker oss idag. Och det går nog utan att säga att även om man bara håller sig till dessa finns det tillräckligt med underhållning för vem som helst.

Videoklipp, Film och TV

surfplatta_315402476Att söka underhållning i form av videomaterial är ju lätt en av de mest populära användningarna för smartenheter idag. Inte nog med att vi kan få tillgång till hela Youtubes bibliotek av videos via vår smartphone eller surfplatta, tack vare appar som Netflix kan vi lika gärna titta på TV-serier eller film om vi hellre känner för det.

Vill man se till att man har ett sådant stort utbud som möjligt ska man ju dock inte bara använda sig av ett enda alternativ. Det finns flera andra appar som kan erbjuda denna typ av underhållning, exempel inkluderar:

  • Hulu
  • Epix
  • Amazon Prime
  • Crackle
  • Lifetime

denna artikel kan man läsa mer om dessa och andra alternativ. Vill man hitta nytt material att titta på som kanske inte erbjuds av de streamingtjänster man använder sig av idag, är chansen ganska bra att man kan hitta det man letar efter i någon av tjänsterna i den listan.

Spel i alla dess former

mobilspel_329959148Det är nog ingen överdrift att säga att medan videoklipp, film och TV är en av de mest populära underhållningsformerna på smartenheter, så är spel nog den typ av underhållning som hamnar högst upp på listan. Spel till smartenheter har sett en otrolig utveckling under förhållandevis kort tid. Detta är ju enkelt förklarat genom att spelutvecklare hade jobbar med andra plattformar under väldigt lång tid och behövde mer eller mindre bara lära sig vad som fungerade på mobila plattformar och inte.

I spelväg kan man hitta allt från klassiska rollspel som fått nya mobilversioner till kortspel som kan spelas direkt i mobilen. Utbudet av spel ökar stadigt och många spelutvecklare som tidigare satsat endast på PC och/eller konsolspel har visat stort intresse för mobilmarknaden på senare år. Och i samband med bättre och bättre mobiler kan man ju vänta sig mer och mer komplexa spel.

Musik, ljudböcker och podcasts

För inte allt för länge sedan använde vi oss av mp3-spelare som iPods för att lyssna på musik och ljudböcker, men dessa har mer eller mindre försvunnit nu när mobilen gör detta jobb minst lika bra om inte bättre. På musiksidan får man det svårt att hitta en mer populär app än Spotify. Den toppar nog alltid listan i denna kategori och det är ju inte svårt att se varför när utbudet är så pass stort som det är.

mobil_412543372

Musik är dock inte den enda formen av underhållning när det kommer till ljudformatet. Ljudböcker är otroligt populära och låter en uppleva fantastiska historier även under de tillfällen när det inte är möjligt att ha en bok i händerna, som när man kör bil, arbetar i trädgården eller bara är ute och går. Audible är en av de ledande leverantörerna av ljudböcker idag och har appar för alla möjliga enheter.

Slutligen har vi även underhållningsformen podcasts, vilket ju i stort sett är internetradio för dem som inte utforskat denna värld tidigare. Det finns otroligt många podcasts inom en stort spektrum av ämnen där ute. Och för att lyssna på dessa kan man använda en så kallad podcatcher, en app för att söka och spela upp podcasts.