Något nytt att läsa

Du kan aldrig bli anklagad för att läsa för mycket. Åtminstone borde du inte kunna bli det eftersom läsning är utveckling. Dagens digitala värld underlättar både anskaffning av läsmaterial och själva läsningen avsevärt vilket gör det lättare att våga prova något nytt. Du kan bredda dina läspreferenser genom att låta teman och genrer du tidigare inte riktigt vågat dig på inspirera dig. Ett underbart fandomistiskt uttryck inom genren Science Fiction lyder; ”Det finns mycket”, något som kan appliceras på… Tja, allt! Men speciellt på litteratur.

Läsa med öronen

Ljudböcker låter dig läsa på språng. Som när du åker buss, tar en promenad eller utför någon annan aktivitet. Och har du en prenumeration hos en ljudbokstjänst så kostar det inget extra att prova på andra genrer. Men även om du föredrar att läsa med ögonen så kan du idag lätt botanisera bland ett stort utbud böcker inom alla områden. Från Deckare till personlig utveckling. Från kärleksromaner till fantasy, biografier till facklitteratur et c. Klicka här för ytterligare tips. Digitala varianter av pappersböcker är ofta billigare men slår inte riktigt känslan av att bläddra i en riktig bok.

Det är inte viktigt vad du läser, utan att du läser. All läsning är styrketräning för hjärnan och utvecklande för själen.